Skip to content

Tervetuloa jäseneksi!

TERVETULOA JÄSENEKSI Jyväskylän Seudun Reserviläisiin!

Alla pieni tietopaketti yhdistyksen toiminnasta. Tarvittaessa saat lisätietoa sähköpostilla jsres.ry@gmail.com

Seuraa myös yhdistyksen Facebook-sivuja,
Instagram-tiliä sekä Youtube-kanavaa

Yhdistyksen toimintatarjonta

Yhdistyksen jäsenenä on mahdollista osallistua moniin aktiviteetteihin.
Toiminta jakaantuu pääasiassa neljään alueeseen:

  • Ampumatoiminta
  • Kenttäkelpoisuus
  • Perinnetyö
  • Valmius ja varautuminen.

Yhdistyksen jäsenten kannattaa seurata myös Maanpuolustuskoulutus MPK:n koulutustarjontaa. Reserviläisyhdistyksen jäsenyys ei ole pakollinen MPK:n kursseille, vaan kuka tahansa täysi-ikäinen voi osallistua koulutuksen rajoituksien puitteissa. MPK:n kursseihin pääset tutustumaan koulutuskalenterissa. Tikkakoskella toimivat koulutuspaikat, maapuolustuspiiri (Tikkakoski) ja Ilmapuolustuspiiri (Luonetjärvi).

Ampumatoiminta

Yhdistyksen ehkä suosituin toimintamuoto on ammunta. Yhdistyksemme jäsenenä on mahdollista harrastaa Reserviläisurheiluliitto RESUL:n lajeja.

Lue lisää ampumatoiminnasta

Kenttäkelpoisuus

Jokaisen reserviläisen velvollisuus on ylläpitää peruskuntoaan! Peruskunnon on vastattava oman sodan ajan tehtävän fyysisiä vaatimuksia. Jyväskylän Seudun Reserviläisissä yritämme kannustaa jäseniämme liikkumaan ja pitämään hauskaa reserviläisyyttä edistävien liikuntamuotojen kanssa.

Lue lisää kenttäkelpoisuustoiminnasta

Perinnetyö

Jyväskylän Seudun Reserviläisten perinnetyötä tehdään, auttaen vielä elossa olevia sotiemme veteraaneja sekä heidän leskiään arjen askareissa yhdessä Jyväskylän veteraanijärjestöjen kanssa. Veteraaneja on tuettu talkoilla jo 70 luvulta alkaen ja jatkuu siihen asti kunnes viimeinenkin autettava sitä tarvitsee.

Lue lisää perinnetyöstä

Valmius- ja varautumistyö

Reserviläiset osallistuvat myös valmius- ja varautumistoimintaan, jossa parannetaan omaa varautumista ja siten parannetaan yhteiskunnan toimintakykyä poikkeusaikoina.

Olemme myös mukana viranomaisten rinnalla auttamassa heitä silloin kun heidän resurssit ei hetkellisesti riitä. Tähän kouluttaudumme, koulutamme ja johdamme omaa toimintaa yhteistyössä viranomaisten kanssa heidän linjaamilla toimintatavoilla.

Lue lisää valmius- ja varautumistyöstä

Jyväskylän Seudun Reserviläiset Ry:n jäsenedut

Katso jäsenedut

Yhteistyö

Reserviläistoiminta ylettyy myös oman yhdistyksen ulkopuolelle ja toimimme aktiivisesti yhteistyössä myös seuraavien toimijoiden kanssa,