Skip to content

Kenttäkelpoisuus

Omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen on keskeinen osa hyvän reserviläiskunnon ylläpitoa. Arkiliikunta, liikuntaharrastukset, kilpailuihin harjoitteleminen jne. rakentavat myös perustaa reserviläiselle tärkeälle kenttäkelpoisuudelle.

Voit halutessasi ladata Reserviläisurheiluliiton liikuntaohjeen reserviläisille, jonka avulla pääset helposti alkuun liikunnassa.

Lataa liikuntaohje

Kuinka ylläpitää kenttäkelpoisuutta

Jokaisen reserviläisen velvollisuus on ylläpitää peruskuntoaan! Peruskunnon on vastattava oman sodan ajan tehtävän fyysisiä vaatimuksia. Jyväskylän Seudun Reserviläisissä yritämme kannustaa jäseniämme liikkumaan ja pitämään hauskaa reserviläisyyttä edistävien liikuntamuotojen kanssa.

Kuntotestit

Mielellään vähintään joka toinen vuosi toukokuussa ja elokuussa, johon kuuluu likaskuntotestit ja cooper (45v ja yli UKK kävelytesti).

Uutena toimintana vuonna 2024 tulee tammikuussa MCT eli Military Cross Training ja Taistelijan keho ja fyysinen toimintakyky maaliskuussa.

Tutustu kuntotesteihin

Marssit

  • Hiihtomarssi helmikuussa
  • Reserviläisten hiihtoviesti helmikuussa
  • Kävelymarssit (RESUL, MPK ja reserviläisjärjestöjen marssitapahtumat)
  • Polkupyörämarssi syyskuussa
  • Nijmegen marssi heinäkuussa
  • Finlandia Marathon syyskuussa
  • Talvimarssi joulukuussa.

Sotilasmoniottelu

Toteutetaan yhdessä JRUn kanssa toukokuussa.

Suunnistus

Osallistumme Suunta Jyväskylän viikkorasteille ja reservipiirien yhdistelmäkisoihin.

Jotokset

Osallistumme valtakunnallisille RESUL jotoksille keskisuomalaisilla joukkueilla (talvi- ja syysjotos), panssarijotos, pioneerijotos, yms.

Tulevia valtakunnallisia jotoksia alueellamme:

  • MTB maastopyöräjotos syyskuussa Saarijärvellä
  • Reserviläispilkin SM kisat maaliskuussa 2025
  • Syysjotos 2025 Keuruulla

Lisätietoja tapahtumista ja aikatauluista löydät kenttäkelpoisuustoimikunnan sivuilta, täältä tai yhteyshenkilöltä (Juha Vimpari).

Kenttäkelpoisuustoimikunta

MarsMars

Maanpuolustuskoulutus MPK:n lisää liikettä kenttäkelpoisuusohjelma on tuottanut MarsMars-mobiilisovelluksen, jonka avulla kartoitetaan kenttäkelpoisuutta. Sovelluksen kautta reserviläiset voivat kirjata ylös omia testituloksiaan. Sovelluksen käyttö on ilmaista.

MarsMars-sovellukseen Maanpuolustuskoulutus MPK

Henkinen kunto

Kenttäkelpoisuuteen kuuluu myös henkinen kunto, jota voi kehittää ja siihen myös on tarjolla koulutusta ja näkökantoja, joita kannattaa ottaa mukaan omaan toimintaan.

Lisätietoja yhdistyksemme toiminnasta saat kenttäkelpoisuusvastaavalta Mikael Hamolta.