Skip to content
23.5.2022

Ampumapäivä 23.4.2022

Ampumapäivä 23.4.2022

Muutaman koronavuoden jälkeen Jyväskylän Seudun Reserviläiset järjesti yhteistyössä Keski-Suomen Ampujien ja Jyväskylän Akateemisten Reserviupseerien kanssa perinteisen ampumapäivän KSA:n radalla Laukaan Leppävedellä. Paikalle saapui pitkin päivää satakunta henkilöä.
Radoille oli järjestetty viisi rastia. Pienoiskivääriradalla ammuttiin pienoiskivääreillä 50m matkalta tauluun, tuelta tai bipodituelta.


Harri Liimatainen neuvoo ampujaa.

Practical-radalle oli ripustettu metallimaaleja, pleittejä, joita sai ampua erilaisilla aseilla. Käytössä oli erilaisia pistooleja ja pari pistoolikarbiinia.


Ruger PCC käytössä.

Pistooliradoilla ammuttiin perinteisesti tauluun. Pistoolirata yhdellä oli käytössä .22 pistoolit ja pistoolirata kahdella 9mm pistoolit.


Ykkösradan ampujia

Kivääriradalla ammuttiin perinteinen leikkimielinen kasakisa. Käytössä olivat Keski-Suomen Reserviläispiirin kiväärit, Arsenal-merkkiset, kaliberissa 7,62×39. Kisassa ammuttiin 5 laukausta 100m matkalta armeijan pistoolitauluun. Kasan koko mitattiin. Tänä vuonna voittajaksi nousi Antti A.

Viiden kärki:

Antti A. 105
Anssi H. 112
Timo S. 121
Marko T. 127
Tomi R. 130


Kovin on pieni maali…

Tapahtuman muonituksesta huolehti Maanpuolustusnaiset, joka piti kanttiinia ampujien majalla.


Maanpuolustusnaisten tehotiimi.

Päivä sujui mukavasti. Sää suosi ja innostuneita ihmisiä tuli rasteilla vastaan. Kiitokset KSA:lle ja RHY:lle ratojen käytöstä. Kiitokset Maanpuolustusnaisille kanttiininpidosta. Kiitokset myös kaikille toimitsijoille, ensi vuonna uudestaan!

Kuvat Jami Siukola